Computer games don't affect kids; if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.Gremlins: The New Batch

Olen ollut aina tekemi­sissä kissojen kanssa. Joka talossa taisi olla kissa tai pari. Joskus ne saivat pentuja. Ensim­mäisen ”ikioman” pennun toin kotiin vasta yläas­teella. Koti­väki oli paljon helpommin suostu­telta­vissa kissan­pennun kuin hevosen hankin­taan. Ajatella… Koiria kotipai­kallani ei ollut, ja naapurei­denkin karvakorvat olivat metsästys­koiria.

Kaupun­kiin muutta­essani kissat jäivät vanhem­pieni luokse, ei kummas­takaan olisi enää city­kissaa saanut. Niinpä kului vuosi­kymmen kissoitta…

Musti #M59U

Tilanne muuttui ratkai­sevasti, kun sil­loinen talo­yhtiö vaihtoi omistajaa ja koko rakennus pistettiin remont­tiin. Pikaisen lähiö­kiemuran jälkeen löytyi uusi maja­paikka laita­kaupun­gilta. Elämä kävi tylsäksi ihmisten kesken; nörttejä ja koneita – koneita ja nörttejä… Löytö­eläin­kodin sivuilta sattui syksym­mällä silmään keski-ikäinen kolli­kissa pikaisesti kotia vailla. Mustikka, alias Musti, tuli taloon.

       

Wagner

Mustil­lakin oli ajoit­tain tylsää ihmisten kesken. Netti­kirppik­seltä löytyi kaveriksi brutaali saalis­taja Wagner, alias Vallu. En halunnut kiusata vanhusta hännässä roikkuvalla pennulla, mutta siinä tuli tehtyä pieni virhe­arvio. Mustia kun asutti pyhä henki, paha henki ja seit­semän kuoleman­syntiä ja Vallua taas Lumikki, seit­semän kääpiötä ja jokin rikin­katkuinen ala­maailman mana... Kaksikon elämä oli aluksi varsin myrs­kyisää.

       

Milli

Ihmisten varoi­tuksista välit­tämättä ratkaisin asian lisää­mällä enkä vähentä­mällä. Sanoma­lehden rivi-ilmoituk­sista löytyi Milli-neiti. Katti tuli ihan kirjaimellisesti pystymetsästä; edellinen kyselijä ei ollut osannut perille asti…

       

Eron myötä jouduin muut­tamaan pikku­riikki­seen sinkku­luukkuun, eikä Musti ollut tilan­teesta lopulta lainkaan hyvillään. Mea maxima culpa. Muutaman kuukauden kuluttua vanha herra muutti hiiren­loukuksi maalle. Ilmeisen tyyty­väisenä päivystää revii­rillään jyrsi­jöitään rousku­tellen.

– Kissat ovat hyviä. Elävät molemmilla tasoilla.
[Cats are good. Half in, half out anyway.]

~ John Constantine : Constantine (2005)

Romppu

Alku­talvi meni ihmetel­lessä Vallun ja Millin kanssa kolmis­taan, mutta sitkeästi tuntui Mustin jäljiltä tyhjä paikka jääneen. Kävin ex tempore nouta­massa Savon puolelta Rompun (kyllä, sillä oli jo nimi). Alun perin har­kitsin mustaa narttua… mutta eikös valkea kolli olekin mel­kein sama asia? Hyvä Mustin mant­telin­perijä pentu onkin, yhtä suuri ego ja häntä viskoo kissaa. Mutta nomen est omen: read-only memory ja varsi­nainen termiitti.

       

Uuden talven kynnyk­sellä jouduimme rand():n takia muut­tamaan jälleen kerran. Romppu päätti merkitä ”ekan oman revii­rinsä” ja joutui siitä syystä pikai­sesti egon­pienen­nysleik­kauk­seen. Vallulle vii­meinen muutto oli liikaa, se oirehti aikansa ja lopulta, kun en sille parem­paa­kaan kotia pys­tynyt järjes­tämään, lähti kis­sojen taivaa­seen 30. joulu­kuuta 2011.

Milli-neiti muutti äkillisen sairauden myötä kissojen taivaaseen touko­kuussa 2016.

Tossavainen alias Sasu #55A

Koska Rompun lauma oli kutistunut yhteen, ryhdyin katselemaan netistä täydennystä. Sijaiskodissa odottikin jo yksi. Herra Tossavainen, alias Tossu tuli taloon. Aluksi äkillinen ryhmänjohtajan vastuu rasitti vanhempaa herraa karvanlähtöön asti, mutta valtasuhteiden vakauduttua elo on ollut varsin sopuisaa. Pentu on ensimmäinen katti, joka juoksee lapsen kanssa, eikä vain tarvittaessa pakoon. Perfect match?

Jotain pahaa karmaa tässä kuitenkin täytyy olla; joiltakin osin käyttäytyy kuin olisi koira. Testattu käytännössä; jopa koiraihmisetkin huomaavat tämän katin (ja niitä kissoja kun on kaksi)…

     


Muutamia epäakateemisia huomioita :

The best thing about a boolean is even if you are wrong, you are only off by a bit.

Elokuu 2019
Ma Ti Ke To Pe La Su
         01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
tidy 21.02.2018
© aino 2011