<< fiksit < HP Pavilion dv6111eu meets messinkipenni

Entinen harjoitusvastustajani Breakbeat, alkoi vanhuuttaan oireilla, joten: HP dv6000 penny trick.

        
Näyttöpaneeli vaihdettu jo aioneita sitten mattapintaan [→ LG PHILIPS LP154W01(TL)(EA)], koska originaali-”High Definition BrightView Widescreen”issä (voi ehkä olla) parempi värintoisto, mutta sillä ei tee yhtään mitään loisteputkivaloissa /ulkona…
Muistin tuplauksen tuplasin, eli nyt fyysistä kaksikanavaista 4 GB (josta tosin vain 3-näytönohjaimen jaettu tunnistuu, koska 32-bittinen OS).
SETUP-kuvassa näkyy tämän raudan ensimmäinen toimiva BIOS-versio. Alkuperäisellä BIOSilla kone olisi sulanut kuoria myöten. Seuraava koetti korjata tilannetta pyörittämällä tuuletilta täysillä kierroksilla lämpöjen mainittavasti laskematta. Jäljelle jääneille koneille myönnettiin valmistajan jatkettua takuuta.
Versioita on tullut myöhemmin lisääkin (F.43/ 04-2010), mutta tämä riitti minulle (If it ain't broke…).

huoltotiedotteet.txt

        
eli… kaivellaan matkamuistoista vanha messinkipenni (olennaista, että on vm. 1962–1981 (← 95% Cu + 5% Zn, 0% Sn/Ni). Hiotaan. Ensin viilalla, viimeistely hiomapapereilla. Sitten hajotetaan kone atomeiksi (jäähyripa on siellä ihan pohjalla)… Mikä tahansa sopivan paksuinen kuparipala ajaa tietysti saman asian.

        
Kuvassa jäähyripa ja vastakappaleet emolla (→ sininen mömmö + prossufoliot pois. Pinkin voi huoletta kierrättää, ongelma ei ole siellä). Samalla voi vaihtaa prosessorin, koska kone on jo valmiiksi osina. Ensin tuulettimen ja kontaktien puhdistus, sitten uudet tahnat pintojen väliin… Pii-/hopeatahnaa kannattaa käytellä säästeliäästi, koska se pisaroi helposti piirin päälle. Lämmöt laskivat välittömästi parikymmentä astetta.
Jos piiri on jo irtoamassa, ks. dv6111eu oven trick.

        
Uusi prosessori tilalle (tässä siis HP dv6111eu + AMD Athlon 64 X2 TK-57, kun sattui ensimmäisenä kohdalle. Turionit tietysti myös OK. Samalla laajensin ilmanottoaukkoja (poraamalla) ja irrotin tarpeettomaksi käyneen WLAN-kortin.
Alkuperäinen kiintolevy mallia äänekäs, eli menee vaihtoon, mutta… kiitos nyt vain tästäkin SATA-liitännästä. WTF, yet another needless adapter?!
Uusi 8800 mAh akku.
Eihän tässä varmaan mitään järkeä ole, mutta miksi ostaa uutta, kun voi lapioida vanhaa?

Summa summarum: vaivaiset seitsemän vuotta  , ja minulla äidillä on vihdoin käyttökelpoinen tietokone. Olen suhteellisen varma, että se kohta itsesyttyy spontaanisti, sen ydin sulaa ja romahtaa sisäänpäin jättäen jälkeensä pienen mustan aukon (jota toivottavasti voi käyttää keittiön roskakorina?).
EOF.

© aino 2011